Spansk mousserende vin

“Er du på udkig efter en værtindegave? Leder du efter en vingave til en ven? Mangler du en flaske bobler til en fest... eller til dig selv?

Tjek vores komplette udvalg af økologiske fuldtræffere, publikumsfavoritter & bestsellers.”

Nem og sikker betaling

Fast lav fragt uanset hvor meget du bestiller

Ordrer afgivet før kl 13 afsendes samme dag

Webshop

Cava & Nordisk Tapas
329,00 kr.
Føj til kurv
Cava & Nordisk Tapas
329,00 kr.
Føj til kurv
Cava & Nordisk Tapas
329,00 kr.
Føj til kurv
Champagneglas 22 cl.
299,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Nodal Gran Reserva Brut Nature
996,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Gavekort til Cava
Fra 250,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Miquel Pons Reserva Semi-Sec
564,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Eulalia de Pons Reserva Brut
779,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Núria Reserva Brut Rosé
659,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Gran Reserva Vintage Brut Nature
779,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Montargull Gran Reserva Brut Nature
990,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Miquel Pons Reserva Brut Nature
594,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Can Feixes Corpinnat Brut Nature
1.116,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Can Feixes Corpinnat Brut Classic
1.116,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Cavaer ud over det sædvanlige
359,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
1 måneds cava forkælelse
359,00 kr.
Læg i kurv
Cavaglas 22 cl.
240,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Miquel Pons Reserva Brut (Magnum)
259,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Baldus Reserva Brut Pink Label
599,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Baldus Gran Reserva Brut Nature
659,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Baldus Reserva Brut Gold Label
599,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Albert Gran Reserva Brut Nature
996,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Ortus Gran Reserva Brut Nature
996,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Forns Raventós Reserva Brut
726,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Forns Raventós Brut Nature Rosat
858,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Miquel Pons Reserva Brut
594,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
6 måneders cava forkælelse
359,00 kr. hver måned i 6 måneder
Læg i kurv
3 måneders cava forkælelse
359,00 kr. hver måned i 3 måneder
Læg i kurv
Spanske bobler leveret til din dør hver måned
359,00 kr. hver måned
Læg i kurv
Spanske bobler leveret til din dør hver 2. måned
359,00 kr. hver 2 måneder
Læg i kurv
Kundefavoritter
721,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Cavasmagekassen
599,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Vis det med Cava
259,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Rosékassen
699,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Rexach Baqués Brut Imperial Reserva
659,70 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Privat Reserva Brut
666,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Privat Chardonnay Reserva Brut Nature
666,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv
Privat Reserva Brut Nature Rosé
666,00 kr.
Tilføj til indkøbskurv

Ofte stillede spørgsmål om mousserende vin

  • Mousserende vin er i princippet bare vin, hvor der er tilsat kulsyre. Men mousserende vin er samtidig en fortryllende drik, som gennem århundreder har været hyldet for sin brusende glæde og festlige karakter. Du kan læse mere om mousserende vin her.

  • Mousserende vin blev opfundet i England omkring 1676. Driftige englændere i restaurationsmiljøet ønskede at gøre vin fra Champagne mere tør. Det gjorde man ved tilsætte en smule gær til fadene, som efterfølgende blev aftappet på flaske, inden alt restsukkeret var forbrugt. Resultatet var en let mousserende vin som faldt i gæsternes smag. Det var altså ikke, som myten fortæller, munken Dom Perignon der opfandt mousserende. Dom Perignon forskede i at forhindre at vinen gærede videre i flasken.

  • Der er flere metoder til at lave mousserende vin på. Ved charmatmetoden hældes hvidvin på tank ”charmat” og tilsætter sukker og gær. Herefter lukkes tanken til og vinen sættes under tryk. Kombinationen af trykket og den CO2, som opstår under gæringen, betyder, at vinen bliver mousserende. Vine som produceres på ”charmat” metoden er bl.a. Asti, prosecco, Lambrusco. Ved karboniseringsmetoden sprøjtes CO2 ind i vinen, så den bliver mousserende. metoden kaldes også “sodavandsmetoden2 fordi den minder om måden hvorpå man tilfører kuldioxid til sodavand. Sidst men ikke mindst er der champagnemetoden eller den traditionelle metode. Her tappes stillevin på flaske hvorefter der tilsættes en lille smule ”ekspeditionslikør” bestående af en blanding af sukker og gær. Blandingen har til opgave at starte en 2. gæring i flasken, som skaber en mousserende vin med ca. 6 atmosfæres tryk og en alkoholprocent på mellem 11 og 13%. Du kan læse mere om de forskellige produktionsmetoder her

  • Mousserende vine produceres mange steder i verden men de vigtigste er: Champagne som produceres i champagnedistriktet i Nordfrankrig. Champagne er typisk mere syrlig og mineralsk end f.ex. Prosecco og Cava. Champagne er typisk kendetegnet ved noter af citrus, gule æbler, fersken, mandler og brioche/toast/kiks. Boblerne i Champagne er som i Cava typisk finere, udløses mere elegant og varer længere end i Prosecco. Cremant som er lavet efter samme metode som Champagne, men uden for Champagne-distriktet. De mest kendte er Crémant d'Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Limoux og Crémant de Loire. Alsace producerer kraftfulde, sure, lette cremanter. Dem fra det sydlige Bourgogne er fyldige og glatte, mens deres nordlige fætre er lette og friske med smag af sprøde grønne æbler. I Loire-regionen kombinerer vinene sødme og syre, elegance og fadlagring. I det sydlige Languedoc (Limoux) er racy vine med stærk syre populære. Cava som hovedsageligt kommer fra den nordøstlige del af Spanien, langs middelhavskysten og tæt på Barcelona. Cava har mere frugt i smagen og er typisk mere let og rund end champagne og ikke helt så syrlig. En ung cava har ofte noter af citrus, æble, pære, kvæde etc. mens en moden cava typisk præges af tropisk, moden eller bagt frugt, brioche, mandelskind, ristede hasselnødder eller røg. Boblerne i Cava er typisk finere, udløses mere elegant og varer længere end i fx Prosecco og Asti. Prosecco der produceres i Nordøstitalien. Der findes to typer af prosecco, som kaldes for spumante og fizzante. Spumante er klassisk mousserende vin på linje med cava og champagne, hvor fizzante mere kan kaldes ‘semi-sparkling’, på grund af færre bobler. Typisk er Prosecco en mere frugtig og ligefrem mousserende vin end champagne og cava og ofte vil man finde præg af æbler, pærer og masser af blomster. Boblerne i Prosecco er også typisk større, mere eksplosive og opløses hurtigere end i cava og Champagne. Du kan læse mere om de forskellige vine herscription

  • En billig champagne koster let 300kr. Til sammenligning koster en god cava typisk fra 89kr/fl op til 139-159 kr/f. for en vintage cava eller Corpinnat langt under prisniveauet for champagne. En god cremánt ligger i samme prisleje som god cava. En god vellavet Prosecco nås let for 120 kr.

  • Ja. sødmegraden afhænger af mængden af restsukker, vinmageren lader tilbage i det færdige produkt. På flasken vil man se betegnelser som f.eks. Brut Nature, Brut og Semi-Sec. Brut betyder egentlig "rå" og Semi-Sec betyder "halv-tør". Skalaen hedder:

    Brut Nature: 0-3 g/l

    Extra Brut: 3-6 g/l

    Brut: 0-12 g/l

    Extra Seco: 12-17 g/l

    Seco: 17-32 g/l

    Semi Seco: 32-50 g/l

    Dulce: +50 g/l

    Det er helt op til vinmageren at sammensætte en basisvin der giver den bedste mousserende vin og sødmegraden er bestemt på forhånd.

  • Item description
  • Vi anbefaler anbefaler som udgangspunkt et tulipanformet glas. Glasset er ideelt til at fastholde og nyde boblerne samtidig med, at det lader dig værdsætte aromaerne.

    Når du drikker lagret cava, bør du dog vælge et bredere glas for af få en bedre forståelse for vinens aromatiske kompleksitet og nuancer.

  • Mousserende vin skal serveres afkølet. Unge mousserende vine serveres ved omkring 8ºC, for at fremhæve dens livlighed og friskhed.

    Lagrede cavaer bør serveres ved omkring 10ºC for at forbedre frigivelsen af de mange aromaer:.

    Hold dine bobler kolde ved at opbevare dem i en isspand med vand og is.

  • Cava er en fantastisk mousserende vin. Men hvad sker der, hvis du køber en flaske cava og ikke får den åbnet lige med det første? Hvor længe kan cava egentlig holde sig uåbnet i din vinkælder eller køleskab? Det kan du læse om her

  • Der er flere årsager til, at vi udelukkende har cava i vores sortiment. Først og fremmest elsker vi cava som produkt og alt det cava er forbundet med: Udeliv, godt selskab, god mad, langbordsmiddage og kærligheden til landet, kulturen og jorden. Dernæst mener vi, at man i cava får helt utrolig meget kvalitet for pengene, i modsætning til for eksempel champagne, som gør det muligt for almindelige mennesker at nyde fantastiske bobler oftere. Sidst men ikke mindst er cava et af de mest alsidige vine,’ når det kommer til parring med mad. Der findes stort set ikke den fødevare som ikke kan parres med cava.

  • Når du skænker et glas cava kan du forvente en aromatisk duft af hvide blomster, citrus, pære, fersken og eksotiske noter af mango og ananas.

    Du vil også kunne finde de eftertragtede brødagtige nuancer som man kender fra Champagne, der kommer af modningen på gærresterne og en vis mineralitet.

    I munden er Cava dejlig cremet og frisk med en blid mousse af fine bobler takket være andengæringen på flaske. Smagen domineres af gule æbler, citrus, fersken og eksotisk frugt, der primært kommer fra Macabeo-druen.

    Cavaen vil oså typisk være mindre syrligt end Champagne, da middelhavsklimaet betyder at druerne på høsttidspunktet er længere fremme i deres phenoliske modning. Syreniveauet falder nemlig, efterhånden som druen modnes.

  • Generelt set arbejder vi ikke med tilbud. Vi foretrækker at prissætte vores produkter skarpt fra starten, så du altid får en fair pris. Når det er sagt, sker det selvfølgelig, at vi sælger ud af vores lager til en nedsat pris ligesom vi også også i perioder, vil have tilbud på første måned af løbende medlemskab.