Cava Blog - Inspiration, viden & tips om cava

Introduktion til forskellige typer af mousserende vin
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Introduktion til forskellige typer af mousserende vin

Når det handler om at vælge den perfekte mousserende vin til din næste festlige lejlighed eller gastronomiske oplevelse, er der et væld af valgmuligheder. I denne post bliver du introdueret til blanc de blanc, blanc de noir, rosé og blends.

Læs mere
Cava: Boblende Sundhed for Krop og Sjæl
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Cava: Boblende Sundhed for Krop og Sjæl

Det har længe været kendt at indtagelse af rødvin i moderate mængder kan have en positiv effekt på din sundhed. Men vidste du også at det samme gælder for cava og mousserende vin i øvrigt?

Læs mere
Sådan laver du et cavatårn
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Sådan laver du et cavatårn

Bryllupper eller nytårsaften hvor der ikke skal spares på imponerende tiltag er de helt rette anledninger til at skabe et cava eller champagnetårner. Se her, hvordan.

Læs mere
Vin til dit bryllup - Din guide til den perfekte vinmenu</a>
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Vin til dit bryllup - Din guide til den perfekte vinmenu

Hvilke vine skal du servere til dit bryllup. Vi har vi sammensat en guide til dig, som hjælper dig til at finde de helt rigtige vine til dit bryllup. Vi guider dig igennem hele aftenen lige fra velkomst til dessert.

Læs mere
Bobler til Nytårsaften - Fra Velkomstdrinks til Kranskage
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Bobler til Nytårsaften - Fra Velkomstdrinks til Kranskage

Hos Copenhagen Cava har vi sammensat en lille guide til dig, så du får de helt rigtige bobler til din nytårsaften. Vi guider dig igennem hele aftenen lige fra velkomsten, til desserten til kransekagen når klokken slår 12.

Læs mere
Mousserende vin – et studie i stil og smag
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Mousserende vin – et studie i stil og smag

Mousserende vin er ikke kun Champagne, og selv hvis det var, kan champagne variere i stil og smag. Så for at hjælpe dig med at finde din yndlingsboblende vil vi i denne artikel prøve, at beskrive nogle overordnede smagsprofiler og kategorisere forskellige mousserende vine inden for de enkelte smagsprofiler.

Læs mere
Copenhagen Cava anbefaler bobler til nytår
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Copenhagen Cava anbefaler bobler til nytår

Champagne er ikke bare champagne og du kan få mousserende vine i mange prisklasser. I denne artikel peger Sommelier Jesper Rahbek på spændende spanske alternativer.

Læs mere
Billige alternativer til champagne
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Billige alternativer til champagne

Leder du efter billige alternativer til champagne så kig her. Vi har samlet 5 budgetvenlige alternativer, der kan give dig den samme kvalitet og luksuriøse fornemmelse, bare uden at tømme din pengepung.

Læs mere
Hvad er cava brut?
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Hvad er cava brut?

"Brut" er en betegnelse, der bruges til at beskrive en tør variant af Cava. Dette betyder, at Cava Brut har en lavt sukkerindhold (max. 12g./l) og en middelhøj høj syreprofil. Denne tørhed giver vinen dens karakteristiske friskhed og sprødhed, som gør den til det ideelle valg som aperitif eller ledsager til lettere retter.

Læs mere
Risotto og Cava - En uforglemmelig kulinarisk oplevelse
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Risotto og Cava - En uforglemmelig kulinarisk oplevelse

Risotto udgør sammen med cava en usædvanlig og spændende kombination, der har potentiale til at forvandle enhver almindelig middag til en fest for smagsløgene. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvordan parringen mellem risotto og Cava kan skabe en uforglemmelig kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Din guide til mousserende vin &amp; chokolade
Jesper Rahbek Jesper Rahbek

Din guide til mousserende vin & chokolade

Chokolade og bobler kan virke som en genial kombination, men ofte vil dit match ende som en skæbnesvanger blind date i din mund! I dette indlæg guider vi dig til succes med parring af chokolade og mousserende vin.

Læs mere
Rosé cava - gastronomiske bobler til den danske sommer
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Rosé cava - gastronomiske bobler til den danske sommer

Der er ingen tvivl om, at årstiderne påvirker vores humør - og smag: Når det er godt vejr, hælder vi mod lyse, livlige vine og når temperaturen på terrassen stiger, er rosé Cava den ideelle ledsager. I dette indlæg kigger vi på rosé Cava og og de gastronomiske muligheder der eksisterer, for at supplere den mest glamourøse og forførende Cava af dem alle.

Læs mere
Den Ultimative Guide til Mousserende vin
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Den Ultimative Guide til Mousserende vin

Mousserende vin er en fortryllende drik. Men hvad er egentlig mousserende vin, og hvad er det, der gør den så særlig? I dette indlæg vil vi udforske verdens mest kendte boblende drik og afsløre dens hemmeligheder. 

Læs mere
Mousserende vin til dessert
Rasmus Arentsen Rasmus Arentsen

Mousserende vin til dessert

Lær om mousserende vin til dessert. Vi har samlet de vigtigste punkter indenfor bobler og dessert. Afslut aftenen med perfekt manér.

Læs mere