Hvilket glas er bedst til bobler?

Det er ikke helt ligegyldigt hvilket type glas, du serverer dine bobler i. Glassets facon påvirker nemlig smagsoplevelsen og stemningen, ligesom du får forskellige bobler afhængigt af, hvilket glas du vælger.

 

| Coupéglasset - en bred og overfladisk skål. Coupéen er også blevet kaldt "Marie Antoinette-glasset", da rygterne gik, at glasset var lavet efter form af hendes bryst. Selvom dette virkelig var rygter, var den sofistikerede glasform meget populær i det tidlige 20. århundrede, og glasset fremmaner billeder af festerne fra den store ”Gatsby æra”. Den lave skål udsætter den mousserende vin for mere luft, så boblerne og aromaerne forsvinder hurtigere. Til gengæld er der masser af stil og æstetik forbundet med coupéen.

 

| Fløjten er et elegant højt glas med en tynd skål og en mellemlang til lang stilk. Hvis du er til maksimal brus i din mousserende vin, er dette glasformen for dig. Glassets dybde hjælper med at holde på kulsyren, men åbningens snævre åbning hæmmer evnen til at hvirvle vinen og lade aromaer og smage udvikle sig med eksponeringen til ilt. Dette glas fungerer godt til unge mousserende vine, hvor der ikke er kompleksitet af aromaer og smage, som der er i en lagret, vintage cava.

 

| Tulipanglasset har en form som fløjten, men med en bredere skål, der tilspidser mod toppen og danner en tulipanform. Dybden af ​​dette glas hjælper ligesom fløjten den mousserende vin til at holde på boblerne, men den bredere skål giver mere plads til iltning af vinen, så de mere komplekse aromaer og smage kan udfolde sig.

 

| Hvidvinsglasset er bredere end et tulipanglas, dog ikke så bredt som glas designet til rødvine. Siderne på glassene er normalt lige, og skålen rimelig dyb. Den ekstra bredde tillader igen mere kontakt med luftens ilt, og denne glasform er særlig velegnet, når man smager en Premium cava.

 

Det er ikke noget rigtigt eller forkert når du skal vælge glas til dine bobler og vores anbefaling er, at du først og fremmest bør vælge glas efter, hvad du selv har lyst til at drikke af. Måske du foretrækker at drikke din cava af en gaffekop og så er det det bedste for dig.

Forrige
Forrige

Hvad siger størrelsen af bobler egentlig om kvaliteten af din mousserende vin?

Næste
Næste

Cava og Popcorn: En utraditionel, men delikat sammensætning