Cava og Popcorn: En utraditionel, men delikat sammensætning

Med popcorn og cava er det lidt ligesom med Harry & Sally eller Huphrey Bogart & Lauren Bacall: Hver for sig er de fantastiske men sammen er de sublime.

De er det ideelle par, fordi cavaens syrlige og friske smag kan skære igennem den fede olie, give modspil til saltet og i øvrigt balancere og komplimentere de forskellige smage af popcorn. Og så har vi slet ikke talt om teksturen: Knasen fra de poppede majs elsker simpelthen boblernes brus.

I denne blogpost får du 6 bud på fantastiske parringer med popcorn og cava som med garanti vil vække begejstring i sofaen.

 

| Popcorn med salt

Når du vil have en klassisk biografoplevelse, er almindeligt popcorn med salt et must-have. Denne enkle, men velsmagende snack går godt med en tør cava. Prøv en Brut eller Extra Brut cava, som vil bringe en dejlig syre og friskhed til smagsoplevelsen. Er du eventyrlysten og nysgerrig efter et tvist kan du drysse let med stødte korianderfrø.  

 

| Popcorn med smør

Til popcorn med smør hører en lagret cava f.eks. Gran Reserva, lagret i mindst 30 måneder som har en fyldig og kompleks smag med noter af nødder, winerbrød og karamel. Denne type cava går perfekt sammen med den cremede smag af smør i dine popcorn og vil med garanti bringe smilene frem hos dine gæster.

 

| Popcorn med saltkaramel

Popcorn med saltkaramel er en fantastisk combo. Den søde smag af karamel går godt med en cava med en anelse sødme. Prøv en Brut, som har en lille smule restsukker og vil skabe en lækker balance mellem sødme og det salte.

 

| Cheddar- eller parmesanpopcorn

Cheddar og parmesan har en rig og salt smag, der går godt med en cava med mere krop og fylde. Prøv en Cava Gran Reserva, som er lagret i mindst 30 måneder og har en fyldigere og mere kompleks smag end andre typer cava.

 

| Popcorn med chili eller barbecuesmag:

Til popcorn med chili eller barbecue/røgsmag hører en rosé cava med rygrad til at stå imod det stærke og med frugtagtige noter, der kan skabe kontrast til røgen og de søde og stærke krydderierne i barbecuesovsen.

 

| Popcorn med trøffelolie

Popcorn med trøffelolie er en luksuriøs snack med en intens smag. Denne type popcorn går godt med en cava med en mere aromatisk karakter. Prøv en Cava Brut Nature Gran Reserva, som vil bringe noter af frisk frugt og blomster til smagsoplevelsen.

 

Konklusion: Cava og popcorn er måske ikke en åbenlys kombination, men kan være en behagelig overraskelse for dine smagsløg. Når du vælger en cava til at parre med popcorn, er det dog vigtigt at tage hensyn til smagen af dine popcorn. Prøv forskellige typer cava og popcorn for at finde din favoritkombination. Kun fantasien sætter grænser.

 

Forrige
Forrige

Hvilket glas er bedst til bobler?

Næste
Næste

Top 7 Cavabarer i Barcelona