Jomfruhummerbisque

 

Forret 4 pers.

90 min

 

Ingredienser

12-16 stk. pæne jomfruhummer (udtaget for halekød)

Lidt olivenolie

1 spsk. tomatpuré

1 kvist timian

2 tsk. alm paprika

2 fed hvidløg

1 stort hakket løg

1 porre i skiver

1 persillerod i tern

1 fennikel i tern

1 gulerod i tern

½ flaske tør hvidvin

1 dl Pastis (Pernod, Ricard etc…)

2½ dl piskefløde

1 l fiskefind(købefond kan bruges)

Salt og peber

Sådan gør du:

Jomfruhummerhalerne tages ud af skallerne. Fjern den sorte tarmstreng på halen.

Halerne kommer i en skål, og stilles på køl.

Olien kommes i en stor gryde med kraftig varme. Olien må gerne ryge. Skallerne kommes i og steges godt igennem. Mas dem godt med grydeskeen.

Løg, hvidløg, timian og paprika kommes ved og steger lidt med. Tilsæt tomatpure og brænd den af i gryden. Nu kommes så pastis’en på og der flamberes. Kom derefter resten af grøntsagerne på.

Fiskefond og vin tilsættes. Der skal være væske til at det dækker skallerne. Er der ikke det, så kom vand på for resten. Nu skal suppen koge i 20-25 minutter. Der skummes jævnligt.

Efter 25 minutters kogning slukkes blusset. Suppen står i 10 minutter og trækker med skallerne i. Derpå sies suppen.

Tilsæt fløden og kog til cremet konsistens.

Smag til sidst til med salt, peber og citronsaft.

Server med godt brød og jomfruhummerhalerne, man tog fra i begyndelsen. Disse kan man eventuelt stege for høj varme i 1 minut på panden i olie, – salt og peber og lidt persille, purløg eller måske kørvel på toppen.

Næste
Næste

Ovngrillede jomfruhummere